Incendiu devastator la Mănăstirea Văratec, în Săptămâna Mare – Două așezăminte monahale au fost distruse de flăcări

În data de 29.04.2024, la ora 18:04, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Văratec din comuna Agapia.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț (trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD) și SVSU Agapia.
Ajunși la locul indicat, pompierii au constatat că incendiul se manifesta generalizat la o locuință fiind extins și la o a doua locuință, existând posibilitatea propagării la alte locuințe din vecinătate.
Cele două locuințe sunt așezăminte monahale ce aparțin Mănăstirii Văratec.
Având în vedere faptul că incendiul se manifesta pe o suprafață mare, au fost solicitate în sprijin forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul Piatra-Neamț (o autospecială de stingere și o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime) și Detașamentul Roman (o autospecială de stingere).
Din fericire, la momentul izbucnirii incendiului, în locuință nu era nicio persoană.
Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars cele două locuințe cu suprafața de aproximativ 380 mp și bunurile din interiorul acestora. Intervenția a durat peste 3 ore.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric produs la motorul unei mașini de cusut.
Pe timpul nopții, un echipaj cu autospecială din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț a rămas la locul evenimentului pentru asigurarea zonei.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate