Incendiu devastator la un operator economic din Neamț

Ieri, la ora 17:55, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu pe Platforma Săvinești, la un operator economic ce are ca obiect de activitate depozitarea deșeurilor periculoase și nepericuloase. Din apelul primit a reieșit că incendiul se manifesta la deșeuri de carton și plastic, depozitate între mai multe clădiri.
La sosirea pompierilor la locul solicitării, incendiul se manifesta generalizat la deșeuri textile și din plastic, la un depozit amanenajat în aer liber, pe o suprafață de aproximativ 1500 mp.
Pentru localizarea și lichidarea incendiului au intervenit forțe ( 10 ofițeri, 70 subofițeri, 15 soldați gradați profesioniști, 14 voluntari) și mijloace de intervenție de la:
-Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț cu 8 autospeciale de stingere, o ambulanță SMURD și o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime;
-Detasamentul de pompieri Roman cu 3 autospeciale de stingere;
-Detasamentul de pompieri Târgu Neamț cu 3 autospeciale de stingere;

  • ISU Bacău cu 2 autospeciale de stingere;
  • SVSU Roznov cu 1 autospecială de stingere;
  • SVSU Rediu cu 1 autospecială de stingere;
  • SVSU Săvinești;
  • SVSU Dochia;
  • SVSU Bicaz.

Incendiul a fost lichidat în data de 19.05, la ora 06;30. Au ars aproximativ 40 de tone deșeuri textile, de carton și din plastic, deșeuri nepericuloase depozitate în bazine de plastic cu o capacitate de o tonă, paleți din lemn, o autospecială de stingere (a operatorului economic), un cap tractor și o semiremorcă. S-au deteriorat 4 bazine din tablă cu capacitate de 50 t și elemente de tâmplărie de la ferestrele și acoperișul unei clădiri pe o suprafață de aproximativ 10 mp.
Cauza probabilă de producere a incendiului este în curs de stabilire.
Nu au fost victime.
La această intervenție au participat forțe și mijloace de la IPJ Neamț ( 4 autospeciale și 8 polițiști).

De remarcat este prezența unor voluntari din SVSU care au intervenit alături de pompierii militari, deși nu a fost solicitat sprijinul Serviciului Voluntar din care fac parte.
Este voba de Barcan Gabriel și Barcan Mihăiță, voluntari din cadrul SVSU Dochia și Sandu Alexandru de la SVSU Bicaz.

Vezi mai multe știri pe Stiri Roman

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate