Incendiu în Neamț, din cauza unei afumători (FOTO)

În această dimineață, în jurul orei 04:30, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească situată în comuna Grințieș.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Grințieș și Garda nr 2 de Intervenție Poiana Teiului.
Incendiul s-a manifestat la un adăpost pentru animale și plante furajere și la o afumătoare, cu posibilitatea propagării la locuință. Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul adăpostului de animale pe o suprafață de aproximativ 100 mp, o tonă de plante furajere, afumătoarea cu suprafața de 2 mp și s-au deteriorat bunuri depozitate în interiorul construcției (unelte, scule, cereale, bicicletă etc).
Sistemul de gătit lăsat nesupravegheat (afumătoare) a fost cauza probabilă de producere a incendiului
, a transmis Căpitan Irina POPA – ISU Neamț.

Recomandări

Pompierii nemțeni recomandă celor care au afumători în gospodărie și le folosesc în această perioadă să respecte următoarele:

▪ Afumătorile nu trebuie amplasate în apropierea clădirilor, a depozitelor de furaje, în magazii, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile.

▪Se recomandă ca acestea să fie făcute din cărămidă şi materiale incombustibile.

▪Este interzisă folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor, prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului.

▪Curățați afumătoarea, astfel încât să evitați scurgerea grăsimii de pe preparatele din carne în locurile fierbinți sau în contact cu sistemul de producere a fumului.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate