Incendiu în Timișești. O femeie scoasă în stare gravă din casa cuprinsă de flăcări

Pompierii din cadrul Detașamentului Târgu-Neamț au intervenit astăzi, în jurul orei 11.18, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu ce se manifestă la o casă din comuna Timișești.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț (două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD), SVSU Timișești și SAJ Târgu-Neamț.
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la acoperișul și în interiorul unei case.
O femeie de 83 de ani a fost scoasă de cetățeni până la sosirea forțelor de intervenție. Victima, care era inconștientă și prezenta arsuri la nivelul membrelor superioare și inferioare, a fost preluată de echipajul SMURD și ulterior transportată la CPU Târgu-Neamț.
O altă persoană, o femeie de 49 de ani a necesitat îngrijiri medicale din cauza intoxicației cu fum (a evacuat persoana din casa cuprinsă de flăcări). Aceasta a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la CPU Târgu-Neamț.
Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișul casei (din lemn și acoperit cu plăci de azbociment) pe o suprafață de 120 mp, tâmplăria din pvc aferentă (uși și ferestre) și bunurile materiale din interiorul acesteia.
Focul deschis în spații închise (lumânare) a fost cauza probabilă de producere a incendiului).

a transmis ISU Neamț

Recomandări:

Pompierii nemțeni reamintesc cetăţenilor măsurile ce trebuie respectate pentru a evita producerea unor astfel de evenimente nedorite, ce pot produce importante pagube materiale și pierderea de vieți omenești:

✔ nu amplasaţi lumânările aprinse în apropierea materialelor combustibile (mobilier, perdele, cărţi, articole de îmbrăcăminte, draperii, hârtie etc.) ori în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le răsturna şi a provoca incendii.

✔asiguraţi-vă că lumânarea se află în poziţie verticală şi că este fixată într-un suport special destinat, astfel încât să nu cadă sau să curgă picături de ceară fierbinte;

✔aşezaţi întotdeauna lumânările pe o suprafaţă netedă, rezistentă la căldură;

✔stingeți întotdeauna lumânările înainte de a le muta;

✔ asiguraţi-vă că lumânările sunt stinse complet atunci când părăsiţi încăperea;

✔nu adormiţi cu lumânările aprinse.

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate