Incendiu într-un bloc din Neamț. Daunele sunt semnificative

În jurul orei 15:55 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la un apartament situat într-un bloc de locuințe, pe strada Tineretului în comuna Săvinești. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de la Punctul de lucru Roznov, Detașamentul de pompieri Piatra Neamț și SVSU Roznov.

La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat în interiorul unei garsoniere situate la al doilea etaj, cu degajare mare de fum.
Până la sosirea forțelor de intervenție o persoană s-a autoevacuat, iar proprietara garsonierei nu se afla în locuință la momentul izbucniri incendiului.
Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Din interiorul garsonierei a fost evacuată o butelie care prezenta risc de explozie.
Concomitent cu acțiunile pentru stingerea incendiului s-a acționat pentru căutarea-salvarea persoanelor ce s-ar fi putut afla în celelalte garsoniere.
De asemenea, s-a acționat și pentru evacuarea fumului din garsoniere și de pe casa scării.
Au ars bunurile materiale din interiorul garsonierei, iar din cauza temperaturilor ridicate și a fumului s-au deteriorat bunurile din interiorul a două garsoniere și ușile de acces de la 6 garsoniere.
Amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemele de încălzire (soba) a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
Nu au fost persoane evacuate de pompieri și nicio persoană nu a a avut nevoie de îngrijiri medicale.

a transmis locotenent Irina Popa – ISU Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate