Incendiu la Petru Vodă în această dimineață (FOTO)

În această dimineață, la ora 08:10, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărescă în localitatea Petru Vodă din comuna Poiana Teiului.
La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda II de Intervenție și SVSU Poiana Teiului și Detașamentul de pompieri Târgu Neamț.
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat la o construcție din lemn (anexă gospodărescă) lipită de locuința P+M, cu posibilitatea propagării la întreaga gospodărie.
Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Au ars: construcția din lemn și bunurile materiale din interiorul acesteia (scule și accesorii pentru prelucrarea lemnului, un generator, un compresor, obiecte de mobilier etc) și s-au deteriorat aproximativ 40 mp din fațada locuinței (acoperită cu polistiren și tencuială decorativă), 3 ferestre, 2 uși și o remorcă.
Proprietara locuinței, în vârstă de 56 de ani, a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD deoarece a suferit un atac de panică.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost scurtcircuitul electric cauzat de siguranțe fuzibile supradimensionate.

RECOMANDĂRI
Pompierii nemţeni doresc să reamintească cetăţenilor câteva sfaturi privind utilizarea instalațiilor electrice pentru a preveni producerea unor evenimente ce le pot pune în pericol viaţa și bunurile materiale.
✅Nu utilizaţi aparate electrice, cabluri electrice, prize, întrerupătoare, dispozitive de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii.
✅Nu suprasolicitaţi reţeaua electrică prin folosirea simultană a mai multor consumatori.
✅Nu lăsaţi nesupravegheate aparatele electrice sub tensiune, cum ar fi: fierul de călcat, reşoul, radiatorul şi altele asemenea.
✅Vor fi supravegheate permanent mijloacele de încălzire electrice aflate în funcţiune, chiar dacă sunt prevăzute cu mijloace de protecţie (termostat), deoarece acestea pot să nu funcţioneze la parametrii prevăzuţi şi vor fi deconectate în cazul în care apar defecţiuni.
✅Nu utilizaţi aeroterme, radiatoare, calorifere electrice construite artizanal sau defecte ca urmare a suprasolicitării, folosirii îndelungate sau lovirii.
✅Nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat.
✅Nu utilizați instalaţii electrice defecte, montate direct pe materiale combustibile, cu improvizaţii, cu legături electrice neacoperite de material electroizolant etc.
✅Verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi.
✅NU utilizați instalaţii electrice (conductori, prize, întrerupătoare, tablouri de siguranţe, prelungitoare etc.) şi consumatori electrici (de orice fel) cu defecţiuni sau improvizaţii. Utilizați numai aparatură electrică omologată.
✅Reparaţiile la instalaţiile electrice vor fi executate doar de personal autorizat.

Sursa: ISU Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate