Incendiu puternic la o casă din Neamț. Proprietara a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la Urgențe (IMAGINI)

În data de 01.09.2022, în jurul orei 16:30 prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată pe strada Ștefan cel Mare în orașul Târgu Neamț.

La locul solicitării s-au alocat forțe și mijloace de la Detașamentul Târgu Neamț (trei autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD) și SVSU Târgu Neamț.
La sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta în interiorul unei bucătării și la acoperișul comun al unei case și unei anexe gospodărești cu posibilitate de propagare la intreaga costrucție.
Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului. Au ars: 160 mp din acoperișul construcției, documente de identitate precum și bunuri materiale din interiorul bucătăriei (articole de mobilier, materiale textile, aparate electrocasnice și articole de uz casnic).
Proprietara locuinței, o femeie de 56 de ani, a suferit atac de panică. Aceasta a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la CPU Târgu Neamț.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost jarul căzut din sistemele de încălzire
, a transmis Lt. Irina POPA – ISU Neamț.

RECOMANDĂRI
‼ Pentru a preveni producerea unor astfel de evenimente ce pot avea urmări deosebit de grave, prin pierderea de vieți omenești și pagube materiale importante, pompierii nemțeni reamintesc cetăţenilor importanța respectării măsurilor de prevenire a incendiilor:

✔NU folosiţi soba decât cu uşiţa închisă;
✔Aşezaţi o tăviţă metalică în faţa sobei, în dreptul uşiţei de vizitare;
✔NU adormiţi niciodată cu focul aprins în sobă;
✔NU aşezaţi materiale combustibile în apropierea sobei sau pe aceasta;
✔NU aprindeţi focul în sobe prin stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile;
✔NU folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
✔Stingeţi focul din sobă înainte de a părăsi locuinţa;
✔NU lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune;
✔Asiguraţi verificarea, repararea, izolarea termică și curăţarea periodică a sobelor și a coșurilor de fum, numai cu personal autorizat;
✔NU depozitaţi în podurile locuinţelor plante furajere, materiale inflamabile sau materiale combustibile (textile, hârtie, lemne,etc.) care s-ar putea aprinde de la coşurile pentru evacuarea fumului;

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate