Incendiu puternic la un spital de copii din capitală. Intervenție fără incidente a pompierilor

În această seară a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de Recuperare pentru Copii Robănescu din București, motiv pentru care spitalul a fost alimentat de generator mai mult de 1 oră. În momentul revenirii energiei electrice în rețea, transformatorul a explodat, provocând incendierea a două mașini din apropiere.

Pompierii militari bucureșteni intervin în aceste momente la Spitalul de Recuperare pentru Copii dr. Nicolae Robănescu. Incendiul s-a manifestat cu flacără violentă și degajări de fum. Între timp incendiul a fost lichidat.

Pompierii militari efectuează operațiunile de căutare-salvare în vederea evacuării posibilelor persoane surprinse în incendiu. Până la acest moment nu sunt înregistrate victime, misiunea fiind în dinamică.

„La acest moment acționează 8 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 2 autospeciale de intervenție și salvare de la înălțime, decarcerarea, detașamentul special de salvatori, CBRN, autospecială cu azot și 2 ambulante SMURD.”, transmite DSU.

„Mulțumesc personalului medical și unităților de intervenție pentru promptitudinea și profesionalismul de care au dat dovadă în această seară în cazul exploziei urmate de incendiu, de la Centrul Clinic de Recuperare „Dr. Nicolae Robănescu”. Cel mai important este că toți copiii și personalul medical sunt acum în siguranță, fiind transferați la Spitalul Clinic de Urgență „Marie S. Curie”.”, a declarat Marcel Ciolacu, premierul României.

Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului și a procedat la evacuarea în siguranță a copiilor internați, a aparținătorilor acestora. Operațiunea s-a desfășurat sub coordoarea directorului medical dr. Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv.

Ministrul Sănătății este în legătură permanentă cu conducerile celor două spitale pentru asigurarea transferului în siguranță al pacienților la Marie Curie, care a alocat resurse umane suplimentare în zona de primiri urgențe, până la rezolvarea situației.

În urma incidentului care a dus la explozia unui generator la Spitalul de Copii Robănescu nu s-au înregistrat victime.

Toți cei 110 de copii au fost transferați în siguranță la Spitalul Marie Curie, aflat în apropiere. În momentul de față, toți copiii sunt repartizați pe secții.

informează Ministerul Sănătății

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate