Incendiu puternic, propagat la alte două gospodării: două persoane au necesitat îngrijiri, una fiind transportată la spital (NEAMȚ/FOTO)

La ora 18:44, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o anexă gospodărească situată în localitatea Viișoara din comuna Alexandru cel Bun.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț și SVSU Alexandru cel Bun.
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta într-o gospodărie, la un adăpost pentru animale, un garaj și o bucătărie de vară. Incendiul s-a propagat și în alte două gospodării, în balconul unei case la nivelul unui dulap și la acoperișul unei case.

Până la sosirea pompierilor au fost evacuate păsări din adăpostul pentru animale și un autoturism din garaj.
Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars acoperișurile celor trei anexe (adăpost pentru animale, garaj și bucătărie de vară) pe o suprafață de aproximativ 240 mp și s-au deteriorat aparate electrocasnice, articole de îmbrăcăminte, mobilier, o bicicletă și utilaje pentru uz gospodăresc. De asemenea au ars un dulap (cu articole vestimentare) aflat în balconul unei case învecinate și un metru pătrat din acoperișul altei case.

Două persoane, un bărbat de 66 de ani si o femeie de 64 de ani, au necesitat îngrijiri medicale, una dintre acestea fiind transportată la UPU Piatra Neamț.
Scânteile provenite de la folosirea unui aparat electric pentru tăiere fără respectarea normelor specifice au fost cauza probabilă de producere a incendiului
, a transmis Căpitan Irina Popa – ISU Neamț.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate