Incendiul din Pipirig, stins cu greu. Intervenția pompierilor a durat 5 ore

Sâmbătă, 13 ianuarie, la ora 17:44 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu într-o gospodărie situată în localitatea Stânca din comuna Pipirig. Știrea inițială aici – click.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Pipirig (o autospecială de stingere) și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț (5 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD).
La sosirea primelor echipaje de intervenție incendiul se manifesta generalizat într-o gospodărie, la acoperișul locuinței și la anexele gospodărești.

Forțele de intervenție au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului aproximativ 5 ore.

Au ars: acoperișul casei (construit din lemn și acoperit cu tablă) pe o suprafață de aproximativ 150 mp, acoperișul unei bucătării de vară pe o suprafață de 80 mp, anexele gospodărești construite din lemn și acoperite cu tablă cu o suprafață de aproximativ 200 mp, bunurile din interiorul anexelor (5 mc de lemn de foc, aparate electrocasnice, materiale textile etc) și s-au deteriorat tâmplăria din lemn aferentă locuinței, aparate electrocasnice, obiecte de mobilier și alte obiecte de uz casnic).

Coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile a fost cauza probabilă de producere a incendiului.
Din fericire nu s-au înregistrat victime.

a transmis căpitan Irina Popa – ISU Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Targu Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate