Începând de astăzi, trenul INTERCITY va avea oprire și în Gara din Roman. Ionel Arsene: „Am ținut cont de multele solicitări ale romașcanilor și cetățenilor din zonă”

De astăzi, trenul INTERCITY va avea oprire și în Gara din Roman, acest lucru aducând o mulțime de beneficii cetățenilor din zonă. Anunțul a fost făcut în urmă cu scurt timp de președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene. Acesta a mai transmis, pe lângă cele de mai sus, și faptul că a formulat către Ministerul Transporturilor o altă astfel de cerere, menită să schimbe categoria trenului care circulă pe ruta Piatra-Neamț – București în INTERCITY.

Dragi nemțeni, am reușit, datorită sprijinului colegului meu Sorin Mihai Grindeanu, ministrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, ca începând de astăzi, 15 decembrie, trenul Intercity care circulă pe relația București – Suceava și retur, respectiv trenul 551/552, să aibă oprire și în Gara Roman, conform noului program al circulației feroviare.

Am ținut cont de multele solicitări ale romașcanilor și cetățenilor din zonă, care își doresc să ajungă într-un timp cât mai scurt spre București și spre Suceava, dar și de cele ale oamenilor care au serviciu în orașul mușatin și locuiesc în împrejurimi.

Astăzi, am avut bucuria de a primi răspuns de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii și de a vedea și pusă în aplicare solicitarea transmisă de la Consiliul Județean Neamț!

Municipiul Roman beneficiază de un aport investițional consistent, sectorul industrial fiind bine reprezentat de companii mari cu activitate în industria extractivă, industria prelucrătoare, metalurgie. Sunt companii cu număr mare de salariați, care au nevoie de conexiune feroviară cu celelalte localități din zonă. Datorită susținerii ministrului Transporturilor, la o preocupare pe care o aveam față de problema semnalată de romașcani s-a găsit soluție!

Sper ca și a doua solicitare pe care am formulat-o către Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, aceea de a schimba categoria trenului care circulă pe ruta Piatra-Neamț – București în INTERCITY, pe aceeași relație și la aceeași oră, să se soluționeze la fel de repede, pentru scurtarea timpului de deplasare. Și locuitorii din Piatra-Neamț și zonele învecinate au nevoie de transport de mare viteză către Capitală.”, a transmis Ionel Arsene.

Vezi mai multe știri pe Stiri Roman

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate