Incompetență sau se fură din mâncarea unor bătrâni la Piatra-Neamț?

Curtea de Conturi a fost recent „în vizită” la Direcția de Asistență Socială Piatra-Neamț. S-a făcut un audit în care s-au descoperit cheltuieli supraevaluate pe hrană în cursul anului 2021.

„Echipa de audit a constatat înregistrarea unor cantități supraevaluate aferente consumului de alimente în cursul anului 2021 comparativ cu numărul de beneficiari existenți în cadrul Centrului Social Pietricica. Analizând documentele justificative de înregistrare a consumurilor de alimente, respectiv „Fișa zilnică de alimente” se constată că în anumite zile sunt eliberate în consum atât cantități peste meniul zilnic stabilit și aprobat, cât și cantități peste numărul de beneficiari existenți”, arată Curtea de Conturi.

În raport se arată că s-au depășit cheltuielile cu 9.060,05 lei. Deoarece fișele zilnice de alimente au fost completate defectuos, nu poate nimeni să verifice dacă acest consum este într-adevăr unul real: completarea incorectă a fișelor zilnice de alimente creează incertitudine asupra legalității cheltuielilor cu alimentele date în consum suportate din fonduri publice”.

Deoarece nimeni nu a verificat cum decurge activitatea aici, prejudiciul va trebui recuperat. Există, astfel, suspiciuni că cineva a folosit nejustificat bani publici pe seama hranei acordate unor bătrâni, ori e pur și simplu incompentență în rândul angajaților și celor care ar fi trebuit să asigure controlul intern. Ambele variante sunt la fel de nefericite.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate