India, o țară care merită vizitată cel puțin o dată în viață. După doi ani de pandemie, turiștii sunt din nou așteptați sub sloganul “Oaspeții sunt ca Dumnezeu”

În ultimii șapte ani, țara a muncit fără încetare pentru dezvoltarea potențialul turistic. Obiectivele turistice de patrimoniu ale țării, dezvoltarea patrimoniului nostru cultural, sunt exemple excelente în acest sens.” – Premierul Narendra Modi

India este un mini continent – o  țară ce se mândrește cu un relief spectaculos, păduri verzi dense, o moștenire culturală bogată, plaje superbe cu nisip strălucitor, care fac din India una dintre locațiile preferate pentru a planifica o călătorie. Bogăția culturală a Indiei face din aceasta una dintre cele mai fascinante destinații turistice, fauna sălbatică și obiectivele istorice oferind o experiență unică în viață.

India oferă obiective turistice interesante pentru orice vizitator – fie iubitori de natură, iubitori de artă sau sculpturi, iubitori de mâncare sau iubitori de aventură. Datorită diferitelor forme de relief, India este țara ce oferă posibilitatea de a lua contact cu toate anotimpurile, în aceeași perioadă a unui an.

India este unul dintre cele mai populate state ale lumii, limbile vorbite de localnici sunt hindi și engleza, însă există multe alte dialecte în funcție de regiune. În ceea ce privește religia, predomină hinduismul, dar sunt prezente și islamismul, creștinismul, budismul și alte religii mai puțin cunoscute.

După doi ani de pandemie, India revine la un nivel de normalitate, guvernul Indiei a permis reluarea zborurilor internaționale în martie 2022. India este din nou pregătită să primească turiștii străini cu entuziasmul și căldura oamenilor din India, cu motto-ul „Athithi Devo Bhava”, adică “Oaspeții sunt ca Dumnezeu”.

India sărbătorește anul acesta “Azadi Ka Amrit Mahotsav”, pentru a comemora 75 de ani de India progresistă și istoria glorioasă a poporului, culturii și realizărilor sale. Azadi Ka Amrit Mahotsav este o întruchipare a tot ceea ce este progresist despre identitatea socio-culturală, politică și economică a Indiei.

În acest an, tema Zilei Naționale a Turismului este  „Turismul rural”,  promovarea zonelor și obiectivelor turistice rurale. Orașul Pochampally din Telengana a fost selectat de Organizația Mondiala a Turismului Națiunilor Unite (UNWTO) drept unul dintre cele mai bune sate turistice din India.  Orașul Pochampally din districtul Nalgonda este denumit  si “Orașul de Mătase al Indiei” acesta fiind recunoscut pentru produsele țesute, în special „sari Ikkat” țesute manual. Există mii de războaie în sat care produc cantități mari de sari din matase.

Există un sentiment reînnoit de optimism în a călători, cu atât mai mult cu cât se apropie vacanțele de vară. Cele mai populare destinații pentru vacanțele de vară sunt  Goa, Manali, Rishikesh, Ooty, Darjeeling și Sirnagar. Departamentul de Turism dezvoltă circuite turistice bazate pe 15 teme diferite în cadrul programului Darshan, aceste circuite turistice vor ajuta la dezvoltarea turismului și crearea de noi locuri de muncă în regiune. India oferă peste 120 de vârfuri muntoase pentru drumeții, activități montane și turism de aventură în zonele Ladak, Rishikesh, Manali și Andaman.

Turiștii pot vizita una dintre cele mai îndrăznețe realizări a ingineriei moderne a Indiei, zona Gujarat, care oferă oportunitatea unică de a vedea Statuia Unității, cea mai înaltă statuie din lume, ce are o înălțime de 182 de metri.

Guvernul Indiei a inițiat de asemenea o serie de măsuri pentru a stimula turismul intern. Utilizarea pe scară largă a tehnologiei informației pentru rezervarea de hoteluri, bilete de avion, tren și autobuz, rezervări online. Bilete turistice pe diferite platforme fac de asemenea parte din inițiativele guvernamentale de promovare a turismului.

Fiecare stat are locuri și obiective turistice unice ce reflectă cultura indiană, dar și o multitudine de experiențe care așteaptă să fie descoperite de către turiști. Turiștii nu vor uita experiența incredibilă de a vizita dunele de nisip ondulate din Jaisalmer, orașul roz Jaipur, orașul albastru Jodhpur și forturile sale maiestuoase. Insulele Havelock din Andamans sunt cu ușurință unele dintre cele mai senine destinații din India. Cu plajele sale curate, apa de culoare azuriu, care reflectă albastrul cerului. Una dintre cele șapte minuni ale lumii este considerată mausoleul Taj Mahall. Acesta fascinează prin istoria și frumusețea lui, atât pe  turiștii străini, cât și pe cei interni. Mausoleul de marmură albă a fost construit de Shah Jahan.

Alte clădiri notabile din Agra includ Fortul Agra, Fatehpur Sikri, acestea se numără printre capodoperele principale ale clădirilor din epoca Mughal.

În India există 40 de situri incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Dhalavira din Gujarat (orașul civilizației din Valea Indusului) și Templul Ramappa din Telangana sunt ultimele adăugate în lista de patrimoniu la categoria culturală.

India este renumită pentru numeroasele festivaluri. Practic, în India este mai tot timpul ceva de sărbătorit grație diversității religiilor. Unul dintre cele mai interesante festivaluri este Holi, un festival foarte colorat, care sărbătorește triumful binelui asupra răului, sfârșitul iernii și debutul unui nou sezon al bunăstării și belșugului. Cu această ocazie, oamenii se pictează cu pudră colorată, dau petreceri și dansează în ploaie.

India oferă vize de turism emise electronic pentru cetățenii a 156 de țări. Cetăţenii străini cu vize de turist/e-turist pot intra în India numai prin posturi de control pentru imigrare maritimă (ICP) desemnate, sau pe aeroporturi prin zboruri. India este pregătită să primească turiști din întreaga lume oferind acces la aeroporturi moderne, metrouri, infrastructură rutieră și hoteluri elegante ce oferă toate facilitățile. O altă opțiune pentru transport este și închirierea unei mașini și a unui șofer, mai ales dacă alegi să călătorești câteva zile în jurul unei regiuni (o companie care oferă astfel de servicii este  Indiabycaranddriver.com).

Ambasada Indiei la București oferă facilitarea rapidă a procesului de acordare a vizei de turist, e-Visa pentru scopuri precum recreere, turism, vizitarea rudelor/prietenilor, sau pentru afaceri pentru toți solicitanții ce doresc să viziteze India, atât cetățeni români dar și pentru cetățeni din Republica Moldova și Albania.  Ambasada Indiei la București vă adresează tuturor o invitație de a vizita India la aniversarea a 75 de ani de independență a Indiei.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate