Informare METEO: Vreme deosebit de rece, ninsori și vânt puternic

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă informare valabilă pe întreg teritoriul țării, inclusiv în județul Neamț, după cum urmează:

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 16 aprilie, ora 12 – 18 aprilie, ora 10
Fenomene vizate: intensificări temporare ale vântului, ninsori la munte, vreme în răcire accentuată
Zone afectate: conform textului

      În intervalul menționat, local și temporar vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45…55 km/h, iar izolat peste 60 km/h. Va ploua în toate regiunile și pe arii restrânse, în sudul și sud-estul țării, se vor acumula cantități de peste 15…20 l/mp, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (16 aprilie) vor fi și manifestări de instabilitate atmosferică.
      La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent, iar pe creste rafalele vor depăși 65…70 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.
      Valorile termice vor fi în scădere semnificativă, astfel că duminică (17 aprilie), vremea va fi deosebit de rece în toată țara.

      Notă: La începutul săptămânii viitoarevremea se va menține deosebit de rece și va continua să ningă, în special la munte.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate