Informații despre stimulentul financiar pentru nou-născuți la Piatra-Neamț

Direcția de Asistență Socială a municipiului Piatra-Neamț, prin aplicarea politicilor naționale din domeniul asistenței sociale, dar și prin implementarea programelor de acțiune comunitară, asigură servicii integrate în domeniul protecției copilului și familiei. Conform prevederilor HCL nr. 252/ 2022, familiile sau mamele singure primesc un stimulent financiar pentru nou-născuți, sub formă de vouchere, în valoare de 1.000 lei pentru primul copil, 1.200 pentru al doilea și 1.500 pentru cel de-al treilea și următorii născuți.

Stimulentul financiar pentru nou-născuți se acordă o singură dată pentru fiecare copil, în baza unei cereri depuse în termen de 30 de zile de la data nașterii, cu respectarea cumulativă a următoarelor condiții:

– unul dintre părinți are domiciliul stabil în municipiul Piatra-Neamț, cu cel puțin 12 luni anterioare depunerii cererii;

– nașterea s-a înregistrat la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, cu excepția situațiilor medicale speciale (naștere prematură, etc.) când nașterea are loc în altă unitate medicală;

– părinții se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului;

– unul dintre părinți a lucrat cel puțin 6 luni, în ultimele 12 luni anterioare depunerii cererii, cu excepția celor care au absolvit studii profesionale/ liceale/ universitare, în ultimul an.

Dosarele se depun la sediul Direcției de Asistență Socială – Biroul de Registratură, din strada Ștefan cel Mare, nr. 5, de luni până joi, între orele 8.00-16.30 şi vineri, între orele 8.00-14.00. Pentru mai multe detalii, documentele necesare, precum și modelul cererii puteți accesa următorul link https://www.daspn.ro/2611-acordare-stimulent-financiar….

De la începutul anului 2023, până în prezent au fost depuse 𝟮𝟬𝟲 de dosare, dintre care 𝟭𝟵𝟬 au fost aprobate, iar 𝟭𝟲 au fost respinse deoarece nu s-au întrunit condițiile pentru acordarea stimulentului financiar pentru nou-născuți.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate