Infracțiuni depistate în flagrant de polițiștii din Neamț (Oficial IPJ)

Imagine ilustrativă

În noaptea de 8 octombrie a.c., în jurul orei 10:00, polițiștii din Serviciului Rutier Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 32 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 15, în localitatea Podoleni.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că bărbatul, din Roman, are suspendat dreptul de a conduce.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

Aceeași dată a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români au depistat în trafic un bărbat, de 41 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 155I, în localitatea Români.

Conducătorul auto, din Români a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 9 octombrie a.c., în jurul orei 23.00, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au depistat în trafic un bărbat, de 52 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Dacia, în municipiul Piatra Neamț.

Conducătorul auto, din județul Cluj a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

Recomandări pentru evitarea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool:

– Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise!

– Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge sau dacă rezultatele medicale atestă prezența în organism a substanțelor interzise. De asemenea, pe timpul cercetărilor, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

– Alcoolul afectează claritatea vederii, judecata, timpul de reacţie, echilibrul şi capacitatea de a vorbi.

Când aceste funcţii sunt afectate, probabilitatea unui accident creşte.

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate