Infracțiuni, infracțiuni…ce au mai descoperit polițiștii pe șoselele din Neamț

La data de 24 august a.c., în jurul orei 07:00 polițiștii din cadrul BDNE Roman, în timp ce executau activități de supraveghere și control al traficului rutier, în localitatea Cotu Vameș, au depistat în trafic un bărbat, de 53 de ani, din Roman, care prezenta halenă alcoolică.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La aceeași dată, în jurul orei 11:40, o patrulă de siguranță publică, în timp ce se efectua serviciul de patrulare pe strada Nicu Albu, din municipiul Piatra-Neamț, a oprit pentru un control un autoturism, condus de un bărbat de 31 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, acesta avea dreptul de a conduce suspendat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

La aceeași dată, în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în localitatea Târzia, au identificat și oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat de 49 de ani, din Brusturi.

Deoarece emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

Evită să consumi alcool dacă știi că vei conduce!

Dacă mergi la o petrecere sau eveniment unde se va consuma alcool, gândește-te dinainte cum vei ajunge acasă în siguranță.

Fii conștient de efectele alcoolului. Alcoolul afectează abilitățile tale de conducere, inclusiv timpul de reacție și judecata. Chiar și cantități mici de alcool pot avea un impact semnificativ.

Nu lăsa pe nimeni băut să conducă. Dacă ești martor cu privire la faptul că un prieten sau cunoștință care intenționează să conducă sub influența alcoolului, insistă să apeleze la o formă de transport, pentru a ajunge în siguranță acasă.

Rămâi vigilent! Fii atent la ceilalți șoferi din trafic. Dacă observi un comportament neobișnuit, cum ar fi mers în zig-zag sau viteza neregulamentară, păstrează o distanță sigură și semnalează prin 112 această situație.

Fii un exemplu pentru ceilalți! Dacă alegi întotdeauna să nu conduci sub influența alcoolului, vei inspira și pe alții să facă același lucru. Gesturile tale pot salva vieți.

Conducerea sub influența alcoolului este o alegere periculoasă și ilegală. Alege întotdeauna siguranța!

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate