Infractor la 15 ani: Cum s-a ales un minor din Neamț cu dosar penal

La data de 3 decembrie a.c., în jurul orei 23:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control a traficului rutier, au procedat la oprirea în trafic, în localitatea Gherăești, a unui autoturism condus de un minor de 15 ani, din aceeași localitate.

Minorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pasager pe scaunul din dreapta se afla un bărbat în vârstă de 44 de ani, din aceeași localitate, care i-ar fi încredințat minorului autoturismul spre a-l conduce.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul spre a fi condus de o persoane care nu deține permis de conducere.

***

Totodată, la data de 3 decembrie a.c., 5 conducători auto, cu vârste cuprinse între 31 și 57 de ani au fost depistați de polițiști, în flagrant, conducând vehicule sub influența băuturilor alcoolice.

Testările cu aparatul etilotest au indicat concentrații cuprinse între 0,55 și 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate