Îngeri pentru copilul de 16 ani din Piatra-Neamț, cu mama bolnavă, dispus să muncească pentru a nu fi evacuați din locuința socială

În urmă cu câteva zile, scriam un articol (click aici) prin care arătam situația critică în care se află Petru, un adolescent de 16 ani din Piatra-Neamț. Acesta locuiește doar cu mama sa bolnavă într-o locuință socială din Piatra-Neamț. Din cauza faptului că mama nu poate munci, iar tatăl i-a abandonat, copilul beneficiază doar de o bursă socială de 200 de lei pe lună, bani din care ar trebui să achite chirie, întreținere, utilități, hrană și să aibă minimul necesar de rechizite, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru a putea merge la școală.

Din cauza acestei situații, familia a acumulat datorii de 5000 de lei la chirie, utilități și întreținere, fapt care l-a pus pe copil în situația disperată de a cere ajutor Asociației Născută Înger să facă rost de un loc de muncă. Dacă acest copil ar merge la muncă, ar însemna să își abandoneze școala și, implicit, un viitor mai bun, respectiv terminarea liceului și înscrierea la o facultate. Situația școlară a lui Petru a fost verificată și rezultă că are note bune și nu are absențe până în acest moment.

În urma apelului umanitar făcut de Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț, s-a stâns o mare parte din suma necesară achitării datoriilor din care s-au achitat 2600 lei la întreținere, 2000 de lei la energie electrică și 600 lei la chirie. Mai este o restanță de aproximativ 600 lei la utilități, motiv pentru care apelul umanitar rămâne în continuare deschis.

Asociația Născută Înger din Piatra-Neamț, prin Carmen Suciu, a oferit din fonduri proprii suma necesară pentru a-i face copilului rost de încălțăminte și îmbrăcăminte noi, acesta având o singură pereche de adidași într-o stare deloc bună pentru condițiile meteo din această perioadă. De asemenea, s-au achiziționat și alimente pentru ca familia să mai reziste o perioadă.

În măsura în care se vor mai aduna fonduri în contul Asociației, Carmen Suciu ne-a declarat că va face tot posibilul să meargă cu mama băiatului la un control de specialitate pentru a obține un diagnostic cu care se speră că autoritățile vor înțelege că femeia nu este „bună de muncă” așa cum i s-a spus când a bătut pe la uși pentru a obține sprijin. Singurul beneficiu primit este posibilitatea de a merge la o cantină socială.

A trimite la muncă o femeie care este vizibil suferindă și a pune în risc de abandon școlar un copil, pe lângă avertismentele de evacuare din locuința socială, este modul prin care unii înțeleg să facă asistență socială.

Așadar, o mare parte din datorii au fost achitate din donațiile primite în contul Asociației Născută Înger din Piatra-Neamț. Mai sunt necesari aproximativ 600 de lei pentru a acoperi diferența.

Carmen Suciu dorește să facă tot posibilul pentru ca acest copil să își continue studiile și să ajungă la facultate. Din acest motiv, familia are nevoie de un sprijin lunar până când situația medicală a mamei va fi lămurită.

„Vă mulțumesc foarte mult și promit că nu o să vă dezamăgesc. Vă mulțumesc mult, m-ați ajutat cu foarte multe lucruri și datorii. Sper ca într-o zi să pot face exact ce faceți și dumneavoastră pentru mine.”, sunt cuvintele lui Petru.

Cei care pot oferi alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite, respectiv bani pentru achitarea lunară a utilităților, chiriei și întreținerii o pot face luând legătura cu Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații cu mențiunea „datorii locuință socială Petru”

  • RON: RO58BTRLRONCRT0345309301
  • EUR: RO08BTRLEURCRT0345309301
  • Beneficiar: Asociația Născută Înger Piatra Neamț
  • CUI 36063530
  • Codul SWIFT/BIC: BTRLRO22

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate