Inițial au dat la pace… Ulterior, victima a mers la spital – Șoferița, în vârstă de 71 de ani, s-a ales cu dosar penal

La data de 13 decembrie a.c., în jurul orei 13:00,  polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au fost sesizați despre producerea unui eveniment rutier, pe strada Bogdan Dragoș, în municipiul Roman.

Din primele cercetări a reieșit că, în timp ce un autoturism condus de o femeie de 71 de ani, din Gâdinți, se deplasa, pe strada Bogdan Dragoș, ar fi surprins și accidentat, un minor, de 17 ani, din Gâdinți, care afla angajat în traversarea străzii pe trecere pentru pietoni.

După producerea accidentului, conducătoarea auto a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de politie, după ce în prealabil a stat de vorbă cu victima, fiind identificată de polițiști, în localitatea Gâdinți.

Ulterior pietonul s-a deplasat la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

În cauză,  polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care a avut loc evenimentul rutier.

Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani!

Conform Codulului penal, părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

 Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când:

     a) în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale;

    b) conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenţă medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului;

    c) conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie pe a cărei rază de competenţă s-a produs accidentul, în vederea întocmirii documentelor de constatare;

    d) victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.

Vezi mai multe știri pe Stiri Roman

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate