Inițiativă PSD Roman: Sculptorul Florin Mircea Zaharescu, cetățean de onoare al municipiului. Proiectul a primit vot favorabil în CL

În cadrul ședinței de Consiliu Local Roman care a avut loc joi, 28 septembrie 2023, a fost aprobat un proiect important pentru recunoașterea unor merite în comunitatea romașcană.

Inițiativa grupului de consilieri PSD, conduși de social-democratul Alexandru George Bălan, a primit un vot favorabil.

Este vorba despre proiectul nr. 8 de pe ordinea de zi a ședinței, cu propunerea de acordare a unui titlu de „Cetăţean de Onoare” al municipiului Roman sculptorului Florin Mircea Zaharescu, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România, Filiala Neamţ din anul 2004, cu o activitate de peste 5 decenii – „sculptorul cu cea mai longevivă activitate artistică din județ, căruia orașul îi datorează o parte dintre statuile și monumentele publice. (…) Un proiect cu care ne mândrim și pentru care profit de ocazie să mulțumesc tuturor colegilor prezenți pentru votul favorabil.”, a precizat consilierul PSD Alexandru George Bălan.

Se cuvine, credem, ca și municipiul Roman, oraș cultural, istoric, religios, cărturăresc, mustind de spiritualitate, să-i întoarcă aceste daruri, prin atribuirea titlului de CETĂȚEAN DE ONOARE al municipiului Roman, acestui artist nepereche. Ar fi o recunoaștere dreaptă și necesară!

Ţinând cont de remarcabila sa activitate artistică, prin număr mare de lucrări și participări la expoziții locale, naționale, internaționale, diverse distincții, astfel că a pus Municipiul Roman pe harta artistică a țării, considerăm oportună acordarea titlului de – Cetățean de Onoare – domnului Florin Mircea Zaharescu.

se arată în propunerea care a primit votul favorabil al Consiliului Local Roman

011-cetatean-de-Onoare-1

Vezi mai multe știri pe Stiri Roman

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate