Inspectoratul de Poliție Județean Neamț, conferință de presă – 10.10.2023 (VIDEO)

Marți, 10 octombrie 2023, IPJ Neamț a susținut o conferință de presă în sala de festivități a Colegiului Tehnic ,,Gheorghe Cartianu’’, din municipiul Piatra-Neamț.

Tematica abordată în cadrul conferinței a fost cea cu privire la siguranța școlară în unitățile de învățământ și cea rutieră în județul Neamț, precum și combaterea infracționalității economice și a delictelor silvice în județul Neamț.

La începutul anului 2023 au fost elaborate cele trei programe de prevenire a infracționalității, programe transpuse la nivel local, după cum urmează:

  • Programul local de prevenire a violenței domestice
  • Programul local de prevenire a criminalității informatice și
  • Programul local de prevenire a victimizării minorilor, 
  1. Programul local de prevenire a violenței domestice are ca scop diminuarea riscului victimal în rândul persoanelor potențiale victime ale infracţiunilor de violenţă comise în mediul familial.

În cadrul acestui program, în primele 9 luni ale anului 2023 au fost desfășurate 39 de activități preventive la care au participat aproximativ 450 de beneficiari.

  1. Programului local de prevenire a criminalității informatice urmărește prevenirea fraudelor comise prin sisteme informatice și mijloace de plata electronice,  prevenirea atacurilor cibernetice, prevenirea infracțiunilor contra siguranței și integrității sistemelor și datelor informatice, prevenirea pornografiei infantile și a victimizării minorilor în mediul online.

În primele 9 luni la nivelului județului Neamț au fost desfășurate 43 de activități de care au beneficiat un număr de aproximativ 1.650 de persoane.

  1. Programului local de prevenire a victimizării minorilor pune accent pe prevenirea disparițiilor/ plecărilor voluntare, prevenirea agresiunilor sexuale și prevenirea victimizării minorilor la infracțiunile de trafic ( trafic de droguri și trafic de persoane).

În cadrul acestui program, în primele 9 luni ale anului 2023 au fost desfășurate 81 de activități preventive la care au participat aproximativ 3.500 de beneficiari.

În afara priorităților naționale de prevenire sunt permanent desfășurate activități pentru prevenirea faptelor de lovire sau alte violențe sau a infracțiunilor contra patrimoniului   ( furturi din locuințe, furturi din autoturisme, etc).

Mai multe detalii în materialul video:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate