Inteligența Artificială, la un alt nivel, în 2024 – Va ajuta sistemul sanitar și marile companii

Inteligenţa Artificială (AI) poate face multe, dar nu poate face chiar totul, iar în 2024, marile companii o vor integra pentru a complementa strategii AI specifice industriilor, conform predicţiilor publicate de liderul global în noi tehnologii şi analytics, SAS.

„Tehnologia AI-ului generativ poate face multe, dar nu poate face totul. În 2024, organizaţiile vor trece de etapa în care văd AI-ul generativ ca pe o unealtă de sine stătătoare şi o vor integra pentru a complementa strategii AI specifice industriilor. În domeniul bancar, simulările de date privind crizele şi analiza de scenarii vor ajuta la predicţia riscurilor şi evitarea pierderilor. În domeniul sanitar, înseamnă generarea de planuri de tratament individuale. În manufactură, AI-ul generativ poate simula producţia pentru a identifica îmbunătăţiri în zonele de calitate, fiabilitate, mentenanţă, eficienţă energetică şi randament”, susţine Bryan Harris, Chief Technology Officer (CTO), în cadrul SAS.

O altă predicţie pentru anul viitor este că AI va genera locuri de muncă, în ciuda temerilor din 2023, că meseriile ar putea dispărea odată cu implementarea Inteligenţei Artificiale.

„Un exemplu evident este ingineria de prompt-uri, de mesaje pentru AI, care creează o punte între potenţialul unui model şi eficienţa sa în lumea reală. AI ajută lucrătorii de orice nivel să fie mai eficienţi. Şi chiar dacă unele tehnologii AI din 2024 sau ulterioare vor genera perturbări pe termen scurt pe piaţa muncii, acestea vor duce ulterior la apariţia multor altor locuri de muncă, ce vor contribui la creşterea economică”, a explicat Udo Sglavo, vicepreşedinte al Departamentului Advanced Analytics al SAS.

Pentru anul 2024, se estimează că Inteligenţa Artificială va contribui la dezvoltarea unui marketing responsabil, precum şi în combaterea fraudelor de către companiile financiare.

De asemenea, va pune la încercare managerii departamentelor IT, dacă AI nu este bine monitorizat, în timp ce AI multimodal şi simulările AI vor atinge noi culmi, alături de adoptarea sistemelor de gemeni digitali, combaterea riscurilor climatice din partea asigurătorilor şi creşterea importanţei AI în sectorul guvernamental.

În plus, AI va duce la o îmbunătăţire în îngrijirea pacienţilor din spitale, timp în care livrarea prea rapidă a soluţiilor AI va ajuta, dar şi va periclita asiguratorii. Totodată, sănătatea publică va beneficia din zona academică, pe fondul dezvoltării AI.

În urmă cu doar câteva luni, SAS s-a angajat să investească un miliard de dolari în soluţii pentru industrii bazate pe Inteligenţa Artificială.

SAS este lider global în software AI şi analytics, inclusiv în privinţa soluţiilor specifice pentru diverse industrii.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate