Ionel Arsene bifează încă o realizare pentru judeţul Neamţ. Lucrările pe DN 15 Bicaz- Poiana Largului au intrat în linie dreaptă. Se toarnă ultimul strat de asfalt (VIDEO)

Unul dintre cele mai importante drumuri din judeţul Neamţ se apropie de finalizare. Blocate de liberali, doar ca să nu fie inaugurat drumul de PSD înainte de alegeri, lucrările la drumul Bicaz – Poiana Largului se apropie de inaugurare. A fost nevoie să fie schimbați prefectul liberal de la Neamţ şi ministrul Transporturilor pentru a se debloca lucrarea şi realoca banii care fuseseră mutaţi la alte lucrări din alte judeţe.

De ce şi-au bătut joc liberalii de oamenii deserviţi de acest drum e greu de explicat. Important este că acum cei de la PSD au reluat lucrările şi drumul pe care nimeni nu credea că îl mai reabilitează cineva e aproape gata. Mulţi au râs de Ionel Arsene când spunea că va reabilita acest drum cu sprijinul Guvernului. Când au început lucrările, mulţi au băgat beţe în roate, dar iată că unii au rămas cu vorbele, în timp ce pentru Ionel Arsene vorbesc realizările.

Șantierul a fost vizitat zilele acestea de președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, și de directorul DRDP Iași, Ovidiu-Mugurel Laicu.

Deși aceste lucrări trebuiau finalizate încă din 2019, mii de oameni au avut de suferit din cauza blocării investițiilor în acest drum aflat în administrația celor de la Drumuri Naționale, în urma unor reclamaţii total nefondate care nu s-au dovedit a fi întemeiate. În acest an s-au alocat fondurile necesare și, cel mai târziu în primăvară, drumul va fi complet asfaltat și se va circula în condiții foarte bune până la Poiana Teiului.

„DN15 este un drum turistic, ecumenic, economic care face legătura între municipiul Piatra-Neamț – Bicaz și Ardeal, un drum care, din păcate, în ultimii 2 ani a stat închis din motive pe care le consider din răzbunare, nepricepere, dar în niciun caz din motive serioase. Ceea ce este grav este că oamenii au avut de suferit, și-au stricat mașinile, au stat în mizerie, în noroaie pentru simplul fapt că se putea face rapid tot ceea ce am făcut noi în această vară, reparațiile. Acum venim cu acest covor asfaltic. Sperăm să ajungem până la capăt, la Poiana Teiului.”, a declarat Ovidiu-Mugurel Laicu.

În privința blocajului lucrărilor de către Guvernul liberal, președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, a precizat:

„Când în funcții publice și politice de decizie sunt oameni care nu au altă preocupare decât să distrugă și nu să construiască, asta se întâmplă. Încă de când PSD a plecat de la guvernare în 2019 această lucrare a fost blocată. Drumul nu era al lui Arsene, nu era al PSD-ului, era al oamenilor din acest județ. Am promis oamenilor din această parte a județului că atunci când PSD va reveni la guvernare vom relua lucrările, ceea ce am și făcut. Am vorbit cu ministrul Grindeanu care a alocat fonduri pentru această investiție de la Neamț. Toată vara s-a lucrat, iar acum se închide lucrarea cu un covor asfaltic. Dacă vremea nu ne va permite să se ajungă până la Poiana Teiului, în primăvară vom finaliza această investiție.”

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate