Ionel Arsene, prima declarație publică după proces: „Sunt nevinovat și am convingerea că îmi voi găsi dreptatea”

Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a primit recent o sentință nefavorabilă într-un proces desfășurat la Bacău. Decizia nu este definitivă și a fost atacată, în așteptarea unui nou verdict.

În cadrul emisiunii „De vorbă cu Iosub Robert” care poate fi urmărită integral aici – click, președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, a făcut prima declarație publică pe această temă, mai ales că această știre a fost subiect de dezbatere la nivel național. Până la încheierea oricărui proces penal, există prezumția de nevinovăție.

Ionel Arsene spune că procesul are la bază doar denunțuri, vorbe, și că nu există probe sau fapte care să justifice sentința dată la Bacău. Își spune speranța în sistemul de justiție că va fi judecat corect și transmite public că este nevinovat.

„Din respect pentru nemțeni și pentru oamenii care și-au pus votul și încrederea în mine trebuie să răspund la astfel de întrebări.

Din păcate nu este un moment bun, să spun așa, pentru mine, însă am încredere că până la urmă Dumnezeu mă va ajuta și voi ajunge să fiu judecat de un judecător corect, pentru că adevărul trebuie întotdeauna să iasă la iveală.

Sunt nevinovat, am spus-o și o repet: sunt nevinovat.

Cred că decizia de la Tribunalul Bacău este nedreaptă și, din păcate, cum s-a întâmplat de multe ori în justiția din România, unii judecători judecă persoane și nu fapte, și nu dosarul. Asta cred că s-a întâmplat și la mine.

Încă odată o spun: am încredere în justiția românească și am convingerea că îmi voi găsi dreptatea în apelul pe care l-am făcut deja, am atacat decizia instanței de la Tribunalul Bacău și sper ca Dumnezeu să mă ajute să nimeresc la un judecător care să mă judece corect.

În acest dosar nu există fapte și nu există probe, însă nu vreau să discut în spațiul public nici dosarul, nici ceea ce se întâmplă în dosar. Vreau să las justiția română să hotărască ce este acolo.

Însă vreau să spun cu mâna pe inimă că sunt nevinovat și cred că Dumnezeu va face în așa fel încât să nimeresc la un complet de judecată care să mă judece corect și pe dosar.

Nemțenilor mei aș dori să  le transmit să aibă încredere în mine: sunt un om serios, care muncesc pentru bunăstarea județului Neamț, iar în ceea ce privește procesul meu, vă spun că sunt nevinovat și am încredere în justiția română că mă va găsi nevinovat. Nu am niciun dubiu.”, a declarat Ionel Arsene.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate