Ionel Arsene, revoltat de introducerea taxei de 10 lei la SJU: „Cer conducerii spitalului să anuleze de urgență această decizie!”

Într-un articol publicat ieri, 21 aprilie informam despre introducerea unei taxe de 10 lei în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Se pare că această decizie deloc inspirată a fost luată la nivelul conducerii pentru a limita intrarea vizitatorilor în spital (scopul fiind reducerea riscului de transfer al microbilor din afara spitalului în interior și invers). Articolul la care facem referire poate fi citit aici-click.

În acest context, președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene și-a exprimat profunda indignare și a solicitat anularea de urgență a acestei taxe considerând (pe bună dreptate) că este nedrept să percepi o taxă aparținătorilor care nu își doresc decât să petreacă câteva momente alături de cei dragi aflați în suferință:

Sunt uimit și profund indignat de ideea introducerii taxei de 10 lei pentru vizitatorii care merg la pacienții internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. Empatizez cu fiecare om care trebuie sa ajungă la patul unui bolnav și nu concep ca pe lângă necazul de a avea pe cineva drag în suferință, să fii nevoit să dai și bani pentru a-l vedea, pentru a-i duce ceva sau pentru a sta de vorbă! Cer conducerii spitalului să anuleze de urgență această decizie si să elimine această taxă percepută de la aparținătorii celor internați! Este nedrept să le iei bani acestor oameni care fac un efort să ajungă la cei dragi, aflați în suferință.

Rămâne de văzut dacă cei din conducerea spitalului vor reveni la sentimente mai…umane. Nu este firesc ceea ce se întâmplă în condițiile în care sunt oameni care cu greu își pot procura o pâine și care poate schimbă 2 autobuze pentru a ajunge din cine știe ce sat până în Piatra-Neamț. Ce mai urmează, o taxă pe aer?

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate