IPJ: Acțiuni pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de neacordarea de prioritate pietonilor (IMAGINI)

La data de 17 noiembrie polițiștii nemțeni, au desfăşurat activităţi pe linia prevenirii şi combaterii accidentelor rutiere pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor dar şi pe linia disciplinării pietonilor.

Indiferent că suntem pietoni sau conducători auto trebuie să manifestăm o atenţie sporită cu privire la respectarea legislaţiei în permanenţă şi nu doar prin raportare la eventualele sancţiuni pe care le putem primi din partea poliţiştilor.

Pe timpul desfășurării acțiunii, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, pentru neacordarea de prioritate pietonilor, în valoare de aproximativ 5.000 de lei. Mai important decât aceste sancţiuni este viaţa noastră şi a celor dragi.

Polițiștii reamintesc pietonilor să nu traverseze drumurile publice decât prin locurile marcate sau semnalizate, după o asigurare temeinică din ambele părţi.

În lipsa indicatoarelor rutiere chiar dacă în anumite locuri traversarea este permisă, pietonii nu au prioritate!

Pe trecerea de pietoni este recomandat să nu se folosească telefonul mobil sau alte dispozitive care ne pot diminua atenția.

Strada nu se trece în fugă iar după coborârea din mijloacele de transport în comun, traversarea este recomandată numai după plecarea acestora din staţie şi nu se face prin faţa sau spatele unor vehicule parcate pe stradă.

Circulaţia pietonală se face doar pe trotuare sau, în lipsa acestora, pe poteci laterale sau cât mai aproape de marginea stângă a drumului.

Șoferii sunt sfătuiţi să acorde atenţie sporită şi să reducă viteza:

-la apropierea de trecerea pentru pietoni, în zona instituţiilor de învăţământ, la apropierea de staţiile mijloacelor de transport în comun sau unde observă un flux mare de pietoni astfel încât să poată opri şi acorda prioritate;

Şoferii care nu acordă prioritate pietonilor sunt pasibili de suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 60 zile, riscând şi o sancțiune contravențională de 6 – 8 puncte amendă.

De asemenea, pietonii care nu traversează strada regulamentar se expun unei sancțiuni contravenționale de 2 – 3 puncte amendă.

Sursa/Foto: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate