IPJ Neamț, despre abaterile grave constatate în trafic

Acțiune permanente pentru prevenirea evenimentelor rutiere

La data de 17 aprilie a.c., în intervalul orar 16:00-24:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Săvinești au acționat pentru verificarea respectării regulilor de circulație, în mediul rural.

În urma desfășurării activităților, au fost constatate un număr total de 116 abateri, dintre care 105 la regimul rutier, fiind aplicate sancțiuni contravenționale, în valoare totala 18.960 lei. Totodată, aceștia au reținut 6 permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare.

De asemenea, pe timpul desfășurării acțiunii a fost constatată o infracțiune în flagrant la regimul rutier, un conducător auto fiind depistat conducând, pe raza localității Mărgineni, cu o concentrație de  0.60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La aceeași dată, în jurul orei 17:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier, în localitatea Vânători-Neamț, au depistat în flagrant un bărbat, de 43 de ani, din aceeași localitate, care emana halenă alcoolică.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 18 aprilie a.c., în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier, în localitatea Oniceni, au depistat în flagrant un bărbat, de 35 de ani, din Oniceni, care conducea cu autoturism.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

Totodată, la data de 18 aprilie a.c., în jurul orei 00:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă, au depistat în flagrant, în localitatea Oniceni, un bărbat, de 35 de ani, din județul Bacău, care conducea cu autoturism deși avea dreptul de a conduce vehicule suspendat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Sursa: IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate