ÎPS Teofan, la Piatra-Neamț. Teren gratuit pentru parcarea unui sediu nou al Protopopiatului, unde va funcționa și un spital de îngrijiri paliative

FOTO: Andrei Costin 

Astăzi, 26 decembrie 2022, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, a ales să slujească în cea mai tânără parohie a Municipiului Piatra-Neamț – „Duminica Sfinților Români”, strada Dărmănești. Mitropolitul Moldovei și Bucovinei vine în fiecare an, în a doua zi de Crăciun, la Piatra-Neamț.

„În cadrul vizitei în orașul nostru, am semnat alături de Înaltpreasfinția Sa un protocol de dare în folosință gratuită a unui teren pentru construcția unui nou sediu al Protopopiatului Piatra-Neamț, unde va funcționa și un centru socio-cultural, și a unui spital de îngrijiri paliative. Le mulțumesc Înaltpreasfinției Sale și părintelui protopop Valentin Tofan pentru această colaborare, ea reprezentând o investiție importantă și necesară pentru comunitatea noastră și pentru cei aflați în suferință.”, a declarat primarul Andrei Carabelea.

Terenul în suprafață de 2120 mp este situat pe Aleea Valea Albă, nr. 6 și este pus la dispoziție gratuit pentru o perioadă de 49 de ani, în vederea amenajării unor parcări și a accesului auto și pietonal pentru Sediu Prototopiat Piatra-Neamț, Biserică și Spital de Paliație P+3E. Mitropolia Moldovei și Bucovinei va asigura fondurile necesare pentru realizarea investiției și pentru întreținerea bunului imobil.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate