ISU NEAMȚ: 195 evenimente care au necesitat intervenţia serviciilor profesioniste, voluntare și private pentru situații de urgență în perioada 29.12.2023 – 02.02.2024

Bilanțul misiunilor desfășurate in perioada 29.12.2023 – 02.02.2024

În perioada 29.12.2023 – 02 01.2024, în zona de competenţă a Inspectoratului s-au produs 195 evenimente care au necesitat intervenţia serviciilor profesioniste, voluntare și private pentru situații de urgență, astfel:

✔ 145 cazuri de urgenţă asistate de echipajele SMURD (19 au fost executate de echipajele TIM)
✔ 12 incendii (8 la locuințe și 4 de vegetație uscată)
✔ 2 misiuni pirotehnice
✔ 5 acţiuni de asistență a persoanelor
✔ 28 acţiuni de protecţia comunităţilor (asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor la accidente rutiere, activităţi de recunoaşteri în teren, exerciţii etc.)
✔ 3 alte situaţii de urgenţă.

Misiuni desfășurate în data de 02.01.2024

Misiune pirotehnică în comuna Dulcești

În data de 02.01.2024 echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit în comuna Dulcești pentru asanarea unor elemente de muniție descoperite de un bărbat de 46 de ani. Elementele de muniție (1 proiectil exploziv de calibru 47 mm, 30 cartușe de calibru 7,92 mm și 5 focoase pentru bombe de aruncător) au fost descoperite în pădurea din localitatea Cârlig cu ajutorul unui detector de metale .
Cu ajutorul echipamentelor specifice din dotarea autospecialei, echipa pirotehnică a verificat zona pe o suprafață de aproximativ 200 mp și nu a mai descoperit alte elemente de muniție.
Muniția, ce provine din Al Doilea Război Mondial a fost ridicată, transportată și depozitată în condiții de siguranță într-un depozit special amenajat în vederea distrugerii.

Incendiu vegetație uscată în comuna Dochia

Ca urmare a unui apel la 112 de la ora 15:20, două echipaje de pompieri de la SVSU Dochia și Punctul de lucru Roznov au intervenit în localitatea Dochia pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată ce s-a manifestat pe o suprafață de 300 mp.
Focul deschis în spații deschise a fost cauza probabilă de producere a incendiului.

Incendiu casă din comuna Pipirig

La ora 22:50 pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o casă situată în localitatea Stânca din comuna Pipirig. La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Pipirig și Detașamentul de pompieri Târgu-Neamț.
Incendiul, care s-a manifestat la acoperișul casei, în jurul coșului de fum, a fost localizat și lichidat de SVSU Pipirig.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate