ISU Neamț: recomandări pentru prevenirea incendiilor cu ocazia zilei de 1 Mai

În această perioadă, tot mai multe persoane îşi petrec timpul liber desfășurând activități de agrement în mijlocul naturii. De cele mai multe nerespectarea regulilor de prevenire a incendiilor pot duce la producerea unor incendii la fondul forestier dar și la locuințe. Cauzele de producere a acestor incendii pot fi focurile utilizate pentru prepararea mâncării, jocul copiilor cu focul, jarul sau scânteile purtate de vânt, dar și focurile de tabără.

Pompierii nemțeni recomandă cetăţenilor respectarea unor măsuri simple de prevenire a incendiilor:

  • Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă;
  • Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în gospodărie se face numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi. Astfel, în locul în care se face grătarul trebuie să fie amplasat un stingător de incendiu sau o găleată cu apă. Totodată, înainte de plecare, focul trebuie stins;
  • Copiii trebuie supravegheați în permanență pentru a preveni jocul acestora cu focul. Anunţaţi la 112 orice început de incendiu pe care îl observaţi. Cetăţeni, respectând măsurile de prevenire a incendiilor vă protejaţi viaţa şi bunurile!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate