ITM Neamț: accident de muncă mortal. Alte 10 evenimente sunt în curs de cercetare

În luna martie 2023, au fost realizate un număr de 84 acţiuni de control în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă. Au fost dispuse 74 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate.

Un număr de 56 angajatori au fost sancţionaţi cu 69 sancţiuni contravenţionale, din care 59 avertismente contravenţionale şi 10 amenzi în cuantum de 37.000 lei.

Analiza situaţiei evenimentelor de muncă:

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ au fost comunicate 11 evenimente de muncă. Împrejurările în care s-au produs cele mai multe evenimente se referă la accidentele de circulaţie şi utilizarea necorespunzătoare a echipamentelor de muncă. Dintre evenimentele comunicate, unul a fost mortal. Toate evenimentele comunicate sunt în curs de cercetare.

ACTIVITATEA ÎN DOMENIUL RELAŢIILOR DE MUNCĂ

În luna martie 2023, inspectorii de muncă au efectuat un număr de 161 controale, au dispus 184 măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate şi au aplicat în total 80 sancţiuni contravenţionale, din care 15 amenzi în cuantum de 184.800 lei şi 65 avertismente contravenţionale.

La patru angajatori au fost identificate opt persoane care prestau activitate fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii.

Domeniile de activitate în care se presta muncă nedeclarată erau: restaurante, baruri şi exploatare forestieră.

În luna martie 2023, angajatorii au încheiat şi înregistrat la instiţuţia noastră 46 contracte colective de muncă .

Mai multe detalii în documentul atașat mai jos:

Informatii-de-presa-ITM-NT-luna-martie-2023

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate