Jandarmii montani au sprijinit un grup de turiști să coboare de pe Ceahlău fără incidente

FOTO: IJJ Neamț

Jandarmii nemțeni din cadrul Postului de Jandarmi Montan Durău au intervenit cu promptitudine în urma unui apel prin SNUAU 112 prin care o persoana de sex masculin semnala faptul că împreună cu alte trei persoane se aflau pe traseul montan ,,Cruce Roșie’’.

Fiind în coborâre spre cascada Duruitoarea persoanele au solicitat asistență pe traseu, deoarece, din cauza întunericului, coborârea lor era din ce în ce mai dificilă și puteau risca cu toții să se rătăcească.

Colegii noștri au intervenit și s-au îndreptat spre locul indicat de către apelant unde au luat legătura cu grupul de persoane, ulterior conducându-i pe aceștia până la stațiunea Durău, intervenția încheindu-se fără incidente.

a declarat Georgiana Popa, IJJ Neamț

Jandarmii montani recomandă turiștilor care sunt iubitori de munte:

  • să nu pornească la drum neechipați corespunzător, încălțămintea având un rol decisiv pentru a preveni și evita accidentările. Încălțămintea potrivită este o pereche de bocanci care să cuprindă glezna, cu o talpă aderentă și confortabilă.
  • alegerea traseului să se facă pe măsura pregătirii fizice, psihice și tehnice a celui mai slab din grup și este recomandat să urmeze poteca marcată.
  • Vremea pe munte este schimbătoare, așa că o pelerină de ploaie sau o geacă impermeabilă cu siguranță își vor găsi loc în rucsac alături de o lanternă, o sticlă cu apă (nu suc, cafea sau băuturi alcoolice care scad rezistența organismului la efort) și un telefon cu bateria încărcată (atât pentru imortalizarea peisajelor dar și pentru a solicita ajutor, la nevoie, numărul de urgență 112 poate fi apelat și dintr-o zonă fără semnal).

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate