Jandarmii nemțeni, la datorie de Sărbătorile Pascale

În perioada 23 aprilie – 1 mai a.c., jandarmii nemțeni vor fi prezenți în mijlocul comunității, ocazie cu care vor fi intensificate misiunile de ordine şi siguranţă publică, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, în întreaga zonă de responsabilitate.

În noaptea de 23/24 aprilie a.c., peste 150 de jandarmi din cadrul I.J.J. Neamț și Gruparea Mobilă de Jandarmi Bacău, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ și Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ vor veghea la desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestărilor religioase ocazionate de sărbătoarea Învierii Domnului la mănăstirile şi bisericile din judeţul Neamț.

Având în vedere faptul că se estimează participarea unui public numeros la aceste manifestări religioase, jandarmii nemţeni le recomandă cetăţenilor:

– adoptarea unui comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială;

– respectarea indicaţiilor oamenilor legii şi evitarea implicării în conflicte de orice natură;

– acordarea unei atenţii deosebite bunurilor şi obiectelor personale;

– acordarea unei atenţii sporite copiilor care se pot pierde cu uşurinţă în locurile aglomerate;

– să nu participe la manifestări publice sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, în această perioadă, jandarmii montani vor fi prezenți în zonele de agrement și pe traseele turistice, pentru informarea și îndrumarea turiștilor, pregătiți să intervină pentru a acorda sprijin la nevoie, celor care au decis să se bucure de aceste zile în mijlocul naturii.

Pentru prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului, recomandăm respectarea prevederilor legale privind desfăşurarea activităţilor de picnic, cetățenii având obligația să aprindă focul doar în locurile special amenajate pentru a fi supravegheat în permanență iar activitățile de picnic să fie desfășurate doar în zonele special amenajate în acest scop.

Reamintim tuturor cetăţenilor faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă — 112 sau pot sesiza cel mai apropiat echipaj de ordine publică, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea lor.

Colectivul Jandarmeriei Neamț vă urează sărbători liniștite și binecuvântate!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate