Jandarmii nemțeni, la datorie în acest weekend

În perioada 20-22 octombrie, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț vor fi angrenați în misiuni specifice în zona de responsabilitate, conform competențelor.

Pe parcursul celor trei zile, jandarmii vor acționa pentru siguranța participanților la manifestările cultural-artistice, religioase, sportive sau de altă natură organizate în spațiul public.

Măsurile de ordine publică vor viza, în principal, activitățile care se vor desfășura:

– În data de 20.10.2023, pe Stadionul Ceahlăul, va avea loc partida de fotbal din cadrul Ligii a 2-a, etapa a 10-a, dintre echipele A.C.S.M. Ceahlăul Piatra Neamț şi C.S.C. 1599 Șelimbăr;

– În data de 21.10.2023, se va organiza evenimentul sportiv ,,Cupa României’’ Duatlon Sprint, cu start din Piața Roman Mușat, pe artere rutiere și pietonale din municipiul Roman;

– În data de 21.10.2023, se va organiza Târgul de Tradiții și Gastronomie Montană– ediția a II-a. În cadrul evenimentului vor fi expuse diverse animale (în țarcuri special amenajate) și vor fi degustate produse din gastronomia locală, vor fi prezentate obiceiuri locale, costume populare, obiecte de artizanat, meșteșuguri.

– În data de 22.10.2023, la Biserica Schimbarea la Față, situată în cimitirul Eternitatea din municipiul Roman, vor avea loc manifestări religioase cu prilejul resfințirii lăcașului de cult.

Jandarmii vor fi prezenți în mijlocul cetățenilor și vor acționa în sistem integrat, pentru a asigura un climat de ordine și pentru prevenirea fenomenului infracțional.

Pentru ca aceste evenimente să se desfășoare în condiții de siguranță pentru participanți, precum și pentru evitarea apariției unor situații conflictuale ce ar putea tulbura ordinea și liniștea publică,  recomandăm cetățenilor:

  • să respecte indicațiile organizatorilor și ale forțelor de ordine;
  • să evite implicarea în conflicte de orice natură;
  • să adoptate un comportament civilizat și respectuos față de cei din jurul lor;
  • dacă sunt însoțiți de copii să-i supravegheze cu atenție;
  • să acorde o atenție sporită modului de păstrare a bunurilor și obiectelor personale, pentru a preveni pierderea sau sustragerea acestora;
  • să apeleze numărul unic 112 sau să solicite sprijinul echipajelor de jandarmerie, în cazul în care sunt martorii unor fapte antisociale.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate