Jandarmii nemțeni participă la cursuri pentru acordarea primului ajutor de bază

64 de jandarmi nemțeni au fost instruiți în domeniul acordării primului ajutor de bază de către cadre militare din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al Județului Neamț, până la acest moment. Jandarmii care participă la aceste sesiuni de pregătire fac parte preponderent din structurile de ordine publică, dar și de pază și protecție instituțională.

Obiectivul principal al acestui curs de pregătire este acela de a dobândi deprinderile necesare pentru aplicarea diferitelor tehnici și manevre de acordare a primului ajutor de bază, fără echipamente speciale.

Activitățile de instruire constau în pregătirea teoretică și practică, iar cu ajutorul manechinelor suntexersate cele mai importante tehnici de salvare a vieții în situații grave: ventilația artificială și masajul cardiac, mai precis resuscitarea cardio pulmonară.

Alte situații în care viața unei persoane poate fi pusă în pericol este aceea a obstrucției căilor respiratorii, când persoana nu mai poate respira și nici vorbi, deci nu poate cere ajutorul, iar cei din jur trebuie să reacționeze imediat. Pentru astfel de situații jandarmii au învățat care sunt manevrele pentru dezobstrucția căilor respiratorii la adult, copil și sugar.

Cursul de pregătire se desfășoară în serii a câte maxim 16 persoane, timp de două zile pe serie, activitățile fiind conduse de către doi paramedici din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava” al Județului Neamț și se finalizează cu o testare scrisă și eliberarea unei adeverințe care atestă parcurgerea acestuia.

Activitățile de instruire au debutat în luna septembrie și fac parte dintr-un plan de măsuri privind pregătirea personalului Ministerului Afacerilor Interne în acordarea primului ajutor de bază.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate