Jandarmii nemțeni, pe podium la „Cupa Jandarmeriei Montane la Înălțime”

Jandarmii montani de la Detașamentul 3 Jandarmi Bicaz, Postul de Jandarmi Montan Bicaz – Izvorul Muntelui din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț s-au clasat pe locul III la “Cupa Jandarmeriei Montane la Înălțime”.

Astăzi, 26 mai, la concursul organizat de Centrul de Perfecționare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan ,,Regele Carol I” Sinaia, a avut loc premierea pentru “Cupa Jandarmeriei Montane la Înălțime”, ediția a IX –a a concursului, iar echipa care a reprezentat Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț a ocupat locul III, din șaisprezece echipe care au fost prezente la start.

Pe primul loc s-a clasat echipa jandarmilor montani din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Prahova, iar pe locul II s-a clasat echipa Batalionului 21 Vănători de Munte ,,General Leonard Mociulschi” din Predeal.

Au fost două zile de încercări pentru colegii noștri, care prin dorința permanentă de a performa au demonstrat că sunt mereu la ,,înălțime’’ cu dedicație, competență și rezistență într-un mediu deloc ușor.

Calmul și siguranța i-au determinat în îndeplinirea cu succes a probelor de concurs:

– escaladă perete de stâncă;

– traversare și coborâre în rapel;

– deplasare în teren cu ajutorul dispozitivelor G.P.S. pentru căutarea unei persoane aflate în dificultate în mediul montan;

– verificarea cunoștințelor medicale.

Felicitări echipei câștigătoare și participanților la aceast concurs, iar colegilor noștri: plt. adj. Petrescu Florin – Claudiu, sg. maj. Boancă Ștefan – Ionuț și sg. maj. Ungureanu Silviu – Sorin – Constantin le transmitem aprecierile noastre și le dorim ca pe viitor să păstreze același nivel în toate activitățile pe care le vor desfășura.

Suntem mândri de voi!

a transmis Jandarmeria Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate