Jandarmii nemțeni reamintesc pescarilor că începe prohibiția

Pentru refacerea biologică a resurselor acvatice vii, în perioada 9 aprilie – 7 iunie pescuitul este interzis în toate habitatele piscicole naturale. Pe durata prohibiției pescuitul recreativ poate fi practicat doar pe apele și bălțile de pescuit concesionate . Pentru protejarea fondului piscicol, jandarmii nemțeni vor intensifica acțiunile de verificare a respectării măsurilor de prohibiție.
Prin Ordinul nr. 57/675/2022 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului, precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2022 a fost stabilită perioada de prohibiție generală.
Astfel, au fost instituite măsuri de prohibiție pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv și familial al oricăror specii de pești, crustacee, moluște și alte viețuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie -7 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie -7 iunie inclusiv, cu unele excepții.
Nerespectarea prevederilor ordinului menționat se sancționează potrivit dispozițiilor O.U.G. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, cu modificările și completările ulterioare.
Pescuitul recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 600 lei la 1.000 lei și cu reținerea și suspendarea pe o perioadă de 90 de zile a permisului sau autorizației.
De asemenea, pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode și mijloace, al peștilor și al altor viețuitoare acvatice, în perioada de prohibiție constituie infracțiune și se sancționează cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și trei ani.
Protecția și conservarea biodiversității din habitatele piscicole naturale și combaterea braconajului reprezintă priorități ale jandarmilor nemțeni, complementare misiunilor de asigurare sau menținere a ordinii și siguranței publice. Acțiunile jandarmilor au ca scop conștientizarea pescarilor în ceea ce
privește conservarea biodiversității și prevenirea faptelor de braconaj piscicol în habitatele piscicole naturale din județul Neamț.

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul

Sursa: ZiarBicaz.RO

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate