Județul Harghita „a pierdut la el acasă”, în instanță: Cheile Bicazului rămân la Neamț

Județul Harghita “a pierdut la el acasă”! Acțiunea în instanță pe care a intentat-o Județului Neamț, solicitând anularea procesului verbal de delimitare având ca obiect stabilirea traseului de hotar administrativ pe porțiunea comună Gheorgheni – Tulgheș – Bicaz, a fost respinsă.

Nu am înțeles de ce a fost considerată utilă această acțiune de către autoritățile harghitene, câtă vreme un dosar judecat mulți ani, prin toate instanțele ierarhice, nu a primit o soluție definitivă favorabilă județului vecin.

La data de 13 octombrie 2022, când a fost înregistrat în instanță dosarul soluționat astăzi, am fost extrem de dezamăgit de abordarea județului Harghita în problema hotarului cu județul Neamț.

Prefectura Neamț a fost citată în calitate de pârâtă, alături de UAT Gheorgheni, UAT Bicaz Chei, UAT Județul Neamț, obiectul fiind același proces verbal de delimitare care a făcut obiectul dosarului nr. 1417/105/2011*, asupra căruia Curtea de Apel Ploiești s-a pronunțat definitiv, prin Decizia nr. 454/27.06.2020, în sensul respingerii cererii de anulare a respectivului act.

Am avut încredere în celeritatea justiției și speram să primim această sentință care așează lucrurile așa cum au fost odată.

Cheile Bicazului aparțin teritorial județului Neamț. Sunt dovezi incontestabile care stabilesc asta și care iată, printr-o nouă sentință, primită astăzi de Tribunalul Harghita, sunt iarăși recunoscute de instanța.

a declarat prefectul de Neamț, Adrian Niță

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate