Județul Neamț a pierdut doi oameni valoroși: Dr. Stelian Popescu și Prof. Emil Bucureșteanu

FOTO: Facebook

Ieri, 20 iunie 2022, a trecut la cele veșnice renumitul doctor dermatolog Stelian Popescu, la vârsta de 85 de ani. Domnia sa a ocupat mult timp funcția de conducere a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

La începutul lunii iunie, ultimul mesaj al său transmis public a fost că urma să se interneze la secția de cardiologie. A fost extrem de apreciat în breaslă pentru profesionalism și atenția acordată pacienților.

Odihnă veșnică!

O altă veste tristă vine din partea Complexului Muzeal Național Neamț, care anunță, cu durere, că regretă dispariția profesorului Emil Bucureșteanu. Profesorul Emil Bucureșteanu s-a născut în 1932, în Roznov, într-o familie de agricultori. A fost absolvent al Facultății de Filosofie a Universității București și a avut o bogată activitate literară și publicistică. S-a stins din viață tot pe 20 iunie 2022, la vârsta de 90 de ani.

„Domnul profesor Emil Bucureșteanu este 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐫𝐮𝐥 𝐮𝐧𝐞𝐢 𝐯𝐚𝐥𝐨𝐫𝐨𝐚𝐬𝐞 𝐜𝐨𝐥𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐟𝐨𝐭𝐨𝐠𝐫𝐚𝐟𝐢𝐢. Imaginile redau orașul Piatra-Neamț în anii ’60-’70. 𝐅𝐨𝐧𝐝𝐮𝐥 𝐏𝐫𝐨𝐟𝐞𝐬𝐨𝐫 𝐄𝐦𝐢𝐥 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐞𝐚𝐧𝐮 𝐬𝐞 𝐚𝐟𝐥𝐚̆ 𝐢̂𝐧 𝐩𝐚𝐭𝐫𝐢𝐦𝐨𝐧𝐢𝐮𝐥 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐝𝐞 𝐈𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐬̦𝐢 𝐀𝐫𝐡𝐞𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐞 𝐏𝐢𝐚𝐭𝐫𝐚-𝐍𝐞𝐚𝐦𝐭̦. Odihnă veșnică, domnule profesor!”, au transmis reprezentanții Complexului Muzeal Național Neamț.

Drum lin spre veșnicie!

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate