La 17 ani unii merg la școală, alții… în arest. Adolescent sancționat dur de judecătorii din Piatra-Neamț

La data de 29 februarie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Neamț, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară pe raza municipiului Piatra-Neamț, într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și lovire sau alte violențe.

Din cercetări a reieșit că, în luna februarie, un minor în vârstă de 17 ani ar fi sustras mai multe bunuri din interiorul unui magazin și a unei autoutilitare, de pe raza municipiului. Totodată, minorul în cauză, în urma unui conflict spontan, ar fi exercitat acte de violență asupra unei femei,  cauzându-i leziuni traumatice pentru care au fost necesare un număr de 6-7 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, conform certificatului medico-legal.

În urma perchezițiilor au fost identificate mai multe mijloace de probă.

În urma materialului probatoriu administrat față de minorul în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

La data de 1 martie, minorul în cauză a fost prezentat la Judecătoria Piatra-Neamț, judecătorul de drepturi și libertăți luând măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.

a transmis IPJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate