La 70 de ani doarme pe străzile din Piatra-Neamț

Din păcate cazurile sociale din Piatra-Neamț se înmulțesc pentru că viața e din ce în ce mai grea și mulți oameni nu mai au soluții și nici puterea să le caute. Aseară am stat de vorbă cu un astfel de om.

La 70 de ani, doarme pe străzi, neavând capacitatea de a gestiona o supraviețuire între cei găzduiți la adăpostul de noapte din Speranța. Nu face neplăceri comunității, motiv pentru care nici nu este foarte vizibil pentru comunitate. Povestea lui este una dureroasă. A rămas fără casă după ce s-a pus garant pentru cineva și acum, după o viață de muncă, cu evidente probleme de rațiune a ajuns pe străzi. Cât va supraviețui doar Dumnezeu știe. Când va dispărea, de asemenea, nu va ști nimeni cum la fel de greu de înțeles e ce e în sufletul unui bătrân care doarme pe lângă garduri sub cerul liber.

Ca el sunt mulți. Unii poate au propriile păcate și poate din vina lor au ajuns pe drumuri. Unii poate au doar ghinion sau nu-i ajută rațiunea. Fiecare are povestea și scuzele lui. Singurii care nu au scuze suntem noi, ceilalți, care de multe ori nici nu vrem să știm că acești oameni există.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate