La Piatra-Neamț, eveniment dedicat Zilelor Asistenței Sociale. Seminarul profesional cu tema „Buen Vivir – un viitor comun pentru o schimbare transformatoare”

În Piatra-Neamț, astăzi, 29 martie, a avut loc, în Sala Ion Creangă a Consiliului Județean Neamț, seminarul profesional cu tema „Buen Vivir – un viitor comun pentru o schimbare transformatoare”.

Evenimentul care face parte dintr-o serie de manifestări dedicate Zilelor Asistenței Sociale a fost organizat de CNASR Neamț și s-a adresat asistenţilor sociali şi specialiştilor din domeniul social din județul nostru.

„BUEN VIVIR – Un viitor comun pentru o schimbare transformatoare” este tema promovată de Federația Internațională a Asistenților Sociali, temă ce ne propune să reflectăm la modul în care putem contribui la construirea unei lumi mai bune, echitabile și sustenabile pentru toți.

„Zilele Asistenței Sociale reprezintă o activitate de tradiție, fiind organizate în luna martie a fiecărui an. Este un moment de reflecție și analiză cu privire la dinamica serviciilor sociale, la problemele sociale și la obstacolele profesionale existente, dar și o oportunitate de promovare a profesiei de asistent social în comunitate, prin intermediul canalelor media, a presei tipărite și a mediului online.”, a transmis Nicoleta Ciocârlan, președintele Sucursalei Teritoriale Neamț a CNASR, în invitația la acest eveniment.

Agenda întâlnirii a cuprins prezentări circumscrise temei de anul acesta propusă de IFSW (Federația Internațională a Asistenților Sociali), s-a vorbit de rolul asistentului social în luarea deciziilor, despre intervenția umană și profesională a asistentului social în bunăstarea vieții beneficiarului, au fost înmânate diplome de recunoștință asistenților sociali finaliști la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, precum și altor personalități implicate în promovarea profesiei.

informează Colegiul Național al Asistenților Sociali

Amintim că la Gala Națională a Excelenței în Asistență Socială, care a avut loc la Ateneul Român pe 19 martie, trei asistenți sociali din Neamț au fost finaliști, clasându-se în top 3 din țară la fiecare categorie:

  • ARCĂLEANU CAMELIA la categoria Premiul pentru asistentul social din domeniul protecţiei copilului, DGASPC Neamț
  • CIUDIN DENIS-PETRU la categoria Premiul pentru asistentul social din domeniul protecției persoanelor vârstnice şi îngrijirii la domiciliu – DAS Roznov
  • MITOCARIU MARIA la categoria Premiul pentru asistentul social din mediul rural – Primăria comunei Poiana Teiului.

Organizată cu ocazia celebrării Zilei Mondiale a Asistenţei Sociale, Gala Naţională a Excelenţei în Asistenţă Socială este evenimentul care celebrează realizările profesiei de asistent social și transmite un mesaj cu privire la conştientizarea contribuţiilor din domeniul social şi nevoia acţiunilor ulterioare.

Mai multe informații despre rolul și activitățile Colegiului Național al Asistenților Sociali din România puteți găsi pe website-ul oficial: cnasr.ro sau pe pagina de Facebook: Colegiul National al Asistentilor Sociali.

FOTO: CNASR/CJ Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate