La Roznov, în urma presiunilor consilierilor PSD, PRO, ALDE și PMP s-a aprobat finanțarea anvelopării blocurilor din Roznov chiar dacă primarul Lică Pavel nu mai voia să se pună pe ordinea de zi

Pentru cei care au uitat, vă facem noi un istoric scurt. Luna trecută, primarul PNL a pus pe ordinea de zi să fie aprobate la pachet mai multe proiecte dintre care unele erau discutabile și consilierii din opoziția grupată în jurul PSD nu au vrut să le voteze, solicitând să se pună pe ordinea de zi doar proiectul cu anveloparea blocurilor din Roznov.

De aici a ieșit un întreg bâlci marca PNL și au existat suspiciuni bine întemeiate că primarul nu vrea să bage pe ordinea de zi separat acest proiect pentru ca el să iasă din termenul de aprobare de la Guvern, să se piardă banii pentru aceste anvelopări și apoi să se dea vina pe PSD.

Anticipând faptul că liberalii de la Roznov sunt pe punctul de a sacrifica interesele oamenilor și anvelopările blocurilor doar ca să facă scandal politic, consilierii locali din opoziție au cerut ei convocarea unei ședințe pentru a se vota acest proiect. ( click aici pentru articol ). Chiar și așa, indiciile erau că primarul nu vrea să facă ședința, motiv pentru care a fost sesizată Prefectura Neamț și a venit la ședință o persoană din corpul de control al Prefecturii. Și reprezentantul prefecturii a avut probleme deoarece secretarul primăriei nu era prezent ca să asigure desfășurarea ședinței și culmea, persoana care înlocuia secretarul primăriei era plecată nu știu unde. După mai multe discuții și întârzieri, ședința a avut loc și proiectul cu anveloparea blocurilor pus pe ordinea de zi de opoziția PSD, Pro România, ALDE, PMP a fost votat.

Chiar și în ceasul al 12-lea la ședința convocată de consilierii PSD, PRO, ALDE, PMP, primarul Lică Pavel a explicat că este prea târziu să se mai voteze, că a trecut termenul și așa mai departe. În final, cu multe presiuni și cu intervenția prefectului Adrian Niță care a trimis corpul de control, proiectul foarte important pentru roznoveni a fost votat și ieri guvernul a și alocat sumele de bani solicitate.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate