Lansare de carte Nicoleta Nistoreanu, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește lansarea cărții „Flori și ghimpi“ de Nicoleta Nistoreanu, joi, 29 septembrie 2022, începând cu ora 14:30, în Sala Cupola.

Romanul este apărut la Editura Izvorul Cuvântului Buftea și are ilustrația grafică pentru copertă și interior semnată de Parasca Agape.

Prezentarea va fi făcută de poetul și preotul Dorin Ploscaru.

„Nicoleta Nistoreanu, în acest volum, deschide câteva pagini de viață, introducându-ne într-o lume reală, o lume balansând între generații, înainte și după 1989.

Sunt poveștile unor oameni simpli, dar pe cât de simpli, pe atât de frumos conturați, în toată complexitatea lor. Diferitele tipologii umane surprinse constituie, împreună, un tablou al momentului, dintr-un film al unei vieți într-o continuă transformare. Dinamica deosebită este elementul forte, personajele încercând să te prindă în mișcarea lor browniană, atât în plan personal, cât și în plan socio-economic și politic, invitându-te să cunoști sau să îți amintești anumite perioade parcurse de-a lungul vremii, în nebulosul drum de la comunismul exacerbat la o democrație deșănțată“, explică Florin Căprar.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate