Lansarea volumului „Sonete“ de Lucian Strochi, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu Neamț“ organizează lansarea volumului „Sonete“ de Lucian Strochi, luni, 24 aprilie 2023, începând cu ora 17:00, în Sala Cupola.

Manifestarea, consacrată omagierii Zilei Internaționale a Cărții și a Drepturilor de Autor, are ca parteneri Uniunea Scriitorilor din România, filialele Iași și Bacău, Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala Neamț, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Filiala Roman, Editura TipoMOLDOVA Iași și Revista Asachi.

Au confirmat participarea invitații Cristinel Cristea Alexievici, Lidia Andrei, Petruș Andrei, Ion Asaftei, Carmen Cărbunariu, Sebastian Cătănoiu, Vasile Checheriță, Viorica Ciucanu, Iuliana Cute-Petric, Mihai Hanganu, Ioan Dănilă, Dan Iacob, Petre Isachi, Cristian Livescu (moderator), Gabriela Livescu, Neculai C. Muscalu, Mihaela Nazaretian, Emanuel Nazaretian, Ela Nicolau, Viorel Nicolau, Adrian Niță, Ioan Ouatu, Cornel Paiu, Ștefan Potop, Tudorel Radu, Benedict Sauciuc, Ionela Stolniceanu și Aurel Ștefanachi.

În cadrul evenimentului vor exista momente muzicale susținute de Formația Arhaic (Nicolae Doboș + Grigore Ureche).

Moderatorul întâlnirii va fi prof. Mihaela Mereuță, managerul Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“ Neamț.

„O carte, cu totul specială, publică Lucian Strochi, prin această antologie, 111 sonete, auto comentate, după o activitate editorială, de-a dreptul sisifică.

Plecând de la dictonul cum că nimeni nu te poate cunoaște mai bine decât te cunoști tu însuți, Lucian Strochi își desăvârșește creația, mai ales cea sonetistică, prin această carte în care caută să-și lumineze calea spre adevăr, dar și să-și ilumineze cititorul venind în întâmpinarea acestuia cu propriile sale comentarii sau modalități de percepere a mesajelor, mai mereu încifrate în textele poetice pe care le trimite către cititor.

Această tentativă a poetului Lucian Strochi, prin noua sa carte, nu este singulară în peisajul editorial care îl reprezintă.

El a mai publicat în 1998, în volumul SONETE, 26 de sonete italiene, sonete însoțite și acestea de note și comentarii ale autorului și cu o postfață semnată de Ion Rotaru, carte care, la timpul acela, a fost primită foarte bine de critica literară“, scrie Emilian Marcu în prefața cărții.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate