Laurențiu Crețu, consilier județean USR PLUS, un alt fel de om politic. Misterul „proiectului secret”

Deși este în opoziție la Neamț, consilierul județean USR PLUS Laurențiu Crețu este un om muncitor și a intrat în politică având intenția sinceră de a schimba ceva în bine în comunitate. Vine din mediul privat și pare că face parte dintr-o nouă generație de politicieni. E căsătorit, merge la biserică și crede în bun simț, adevăr și dreptate.

În Consiliul Județean Neamț sunt 4 consilieri USR PLUS.  „Încercăm să ne facem datoria.”, spune Laurențiu Crețu. Acesta s-a remarcat recent cu un proiect bine primit în plenul Consiliului Județean și a fost votat de toate părțile. Un prim pas spre normalitate în angajările funcționarilor publici.

„Este un proiect în urma guvernării USR cu PNL. Este un acord cadru între UAT Neamț și Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) care pune la dispoziția județului Neamț o urnă electronică și, în condițiile în care se desfășoară un concurs pentru a se obține un post de funcționar public în județul Neamț, comisia – președintele de comisie sau secretarul de comisie – va informa ANFP despre membrii comisiei, va transmite credențialele acestor membri, iar ei vor pune în această urnă subiectele unor examene. Subiectele sunt extrase aleator din aplicația pusă la dispoziție de ANFP și sunt extrase cu maxim 30 de minute înainte de inițierea concursului. Mai scad șansele de a se truca un examen, dacă sunt păreri că acel examen ar fi măsluit.”, a declarat Laurențiu Crețu.

Proiectul a mai fost implementat la Hangu și, cel mai probabil, va fi implementat și la Piatra-Neamț, chiar cu posibilul ajutor al opoziției din PSD. Când ideile sunt bune, există consens.

Laurențiu Crețu ne-a declarat că mai are în lucru un proiect care va fi supus în Consiliul Județean pe care îl ține momentan secret, deoarece „va aprinde multe scântei”. Cu toate acestea, speră că va avea susținerea consilierilor județeni și a presei.

Viitorul rămâne incert cu privire la posibile alianțe cu cei „de la putere”, însă Laurențiu Crețu speră că, din opoziție, va reuși să implementeze cel puțin 3 proiecte până la finalul mandatului. Procedurile birocratice sunt greoaie, dar nu imposibile. Important e să vrei, să muncești și să te gândești mai întâi la binele cetățeanului, nu doar la binele personal.

„Când am intrat în politică mă visam un fel de Bolojan de la Oradea. Din păcate, ceea ce s-a dărâmat în ultimii 30 de ani este foarte greu să implementezi. Fiecare dintre noi vrea să contribuie cu un fir de nisip pentru acea cărămidă întru dreptate și întru adevăr. Însă pentru a clădi ceva în țara asta ne mai trebuie undeva la 10 ani, cel puțin, dacă începând de mâine ar fi doar purul adevăr și n-ar mai fi hoție și minciună. Clasa politică din județul Neamț cred că reprezintă foarte bine nivelul economic al județului Neamț. În afară de 2-3 persoane care au experiență politică, care nu provin de la noi din partid și pe care le respect pentru ceea ce au făcut și ce fac, marea majoritate m-a dezamăgit. Îmi întărește acea stare pentru care am intrat în politică: pentru a-i schimba. Ce a făcut clasa politică în ultimii 30 de ani a făcut cu acordul nostru. Nu sunt vinovați doar cei de stânga. Și cei de dreapta au greșit. Am votat greșit din 90-92 și am rămas cu ei.”, este părerea lui Laurențiu Crețu despre clasa politică.

La nivel național, cunoscutele proiecte USR „fără penali în funcții publice”, „primari din 2 tururi”, „300 de parlamentari” rămân încă neimplementate.

Mai multe detalii despre aceste proiecte au fost prezentate de Laurențiu Crețu în dialogul în format video de mai jos, pe care vă invităm să îl urmăriți până vom reuși să descifrăm „misterul proiectului secret”.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate