[LEGE]: actele de stare civilă plastifiate vor fi declarate NULE. Părinții nu le vor mai pot pune copiilor mai mult de trei prenume

Începând de ieri, 2 mai, a intrat în vigoare o nouă lege: plastifierea certificatelor de naștere, căsătorie sau deces, duce automat la ANULAREA actelor. 

Este vorba despre legea 105 din 20 aprilie 2022 pentru modificarea și completarii legii 119 din 1996 cu privire la actele de stare civilă precum și pentru abrogarea Ordonanței Guvernului nr. 41/2003 privind dobândirea și schimbarea pe cale administrativă a numelor persoanelor fizice.

Astfel, modificarea sau completarea fără drept ori plastifierea certificatelor de stare civilă, adică a celor de naștere, căsătorie sau deces, duce automat la anularea lor, potrivit unei legi promulgate de președintele Iohannis și care se aplică de la data de 2 mai 2022.

Nulitatea acestor documente va fi constatată de către ofițerii de stare civilă, funcționarii din cadrul direcției de evidența populației sau din cadrul serviciilor publice comunitare de evidență a persoanelor ori ofițerii de stare civilă din cadrul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare de carieră ale României.

Mai mult decât atât, aceeași lege stabilește faptul că părinții nu vor mai putea da copiilor mai mult de 3 prenume.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate