LEGEA INTERZICE ApaServ să decupleze doar rău-platinicii dintr-o asociație. LEGEA OBLIGĂ la decuplarea de la apă a întregului bloc

Am văzut că unii (care au ca scop principal în viață manipularea pietrenilor) se arată contrariați că ApaServ închide apa la câte un bloc întreg deși în acel bloc sunt și oameni care au plătit la zi.

LEGEA interzice oricărei companii de apă să intervină mai încolo de racordul din fața unui bloc proprietate personală. În bloc poate interveni doar asociația de proprietari.
LEGEA permite și primăria Piatra-Neamț a votat acum ani de zile modul în care se pot face branșamente individuale la apă în blocurile din Piatra-Neamț doar că prea puține asociații de proprietari au făcut aceste branșamente ca să poată decupla rău platinicii.
LEGEA obligă companiile de apă să aibă contracte cu asociațiile de proprietari, nu cu fiecare propietar în parte iar dacă asociația nu plătește apa luni de zile aceasta este tăiată fără ca cei de la compania de apă să știe ce locatar a plătit sau nu la zi apa.

LEGEA obligă compania de apă să nu permită întârzieri foarte mari la încasatul facturii și tot LEGEA îi obligă pe cei de la companie să pornească demersurile de recuperare a debitelor, demersuri ce încep cu sistarea furnizării serviciului. Dacă nu fac asta cei de la compania de apă, vin organele de control și le impută lor banii nerecuperați de la rău platinici. Din acest motiv au fost cazuri în Piatra-Neamț de blocuri decuplate de la apă deși oamenii plătiseră apa la zi doar că administratorul a furat banii.

Dacă LEGEA ar permite și nu ar obliga companiile de apă să decupleze rău platnicii și să recupereze silit datoriile, companiile de apă din România nu ar decupla consumatorii.
Dacă LEGEA ar permite companiilor de apă să facă contorizări individuale în blocuri poate s-ar găsi soluții pentru decuplarea rău platnicilor dar LEGEA interzice companiilor de apă să investească în interiorul proprietăților private mai ales fără solicitarea proprietarilor.

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate