Leonard Achiriloaei: „Bugetul municipiului Roman pentru anul 2024 a fost aprobat”

Potrivit Primarului Leonard Achiriloaei, bugetul Municipiului Roman pentru acest an a fost proiectat cu un accent deosebit pe nevoile cetățenilor și pe dezvoltarea orașului, reflectând o alocare bugetară crescută pentru dezvoltare, în sumă de aproximativ 144 de milioane de lei. Bugetul a fost structurat astfel încât să asigure derularea fără întârzieri a proiectelor europene, prin alocarea fondurilor necesare pentru cofinanțări și susținerea funcționării tuturor serviciilor publice esențiale, de la sănătate și educație, până la infrastructură, ordine și siguranță publică. Partea destinată funcționării se ridică la 129 de milioane de lei.

Prioritățile bugetare reflectă un echilibru între diferite sectoare cheie, cum ar fi infrastructura de apă, infrastructura rutieră și de transport, sănătatea, educația, sportul, mediul înconjurător și siguranța, toate fiind esențiale pentru un oraș dinamic și adaptat nevoilor tuturor cetățenilor: tineri, populația activă și seniorii.

O atenție specială este acordată continuării și demarării proiectelor europene, care vizează îmbunătățirea semnificativă a condițiilor de viață în Roman. Aceste proiecte cuprind renovări energetice ale blocurilor de locuințe, modernizări ale liceelor, școlilor și grădinițelor, construcția unei noi creșe, extinderea și dotarea Spitalului Municipal de Urgență, modernizarea transportului public prin achiziția de autobuze electrice, crearea unui inel ciclabil, modernizarea punctelor de colectare a deșeurilor menajere, înființarea unui Centru de Aport Voluntar destinat colectării selective.

În domeniul infrastructurii de apă, se va continua cu lucrări importante, precum finalizarea rezervorului de apă de la gară și înlocuirea conductei de alimentare pe strada Smirodava, lucrări care urmează să înceapă și care vor include și modernizarea infrastructurii pentru trafic auto și pietonal. De asemenea, sunt prevăzute continuarea modernizării Policlinicii, reabilitarea locurilor de joacă și regenerarea spațiilor verzi, cu noi campanii de plantare de arbori.

Municipiul Roman va continua să sprijine sportul, asigurând finanțarea Clubului Sportiv Municipal Roman, care își propune extinderea secțiilor sportive și promovarea echipei de fotbal în liga a III-a. De asemenea, bugetul include și finanțarea pentru proiectele organizațiilor nonprofit, în baza Legii 350/2005.

Principiul fundamental al acestui buget este transformarea Romanului într-un oraș atractiv și funcțional, orientat spre satisfacerea nevoilor cetățenilor, cu servicii educaționale și medicale de înaltă calitate, zone de relaxare, activități sportive și culturale diverse, toate contribuind la îmbunătățirea confortului urban dorit de comunitate.”, a transmis primarul Romanului.

Vezi mai multe știri pe Stiri Roman

Acest website folosește cookies pentru o mai bună experiență a utilizatorului. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate